sziporka. 2013.09.29. 00:01

Rémülten sétált be a hatalmas épületbe. Odament a recepciós pulthoz, nagy barna szemeit a férfira emelte és elmondta miért jött.

-Beköltözni jöttem.

Persze egyből elmondták hova menjen. Beállt a sor végére és várt. Néhányszor hátrafordult, hogy az ajtóban álló szülei mosolya bátorsággal tölthesse meg rémülten zakatoló szívét. Annyira várta már ezt a napot és most, hogy eljött ijesztő az egész. Egy rakás új ember, egy új városban, ahol szinte senkit sem ismer. Mondjuk a kollégium messze van a belvárostól. Minden nap egy órát utazik mire beér az egyetemre. Nem hangzott valami szívderítően, de legalább végre fent van Pesten. Az álma egy aprócska része már valóra is vált. Nem egészen úgy, ahogy elképzelte, de mégiscsak itt van. Nem tudta eldönteni mit is érez valójában. Az egyik pillanatban bugyuta vigyor terült el az arcán, a másikban könnyek gyűltek a szemébe. Azt hitte könnyebb lesz elválni a családtól. Elvégre 19 évesen ez a dolgok rendje...

Végre sorra került. Elkészült a kártyája, befizetett mindent és felpakolta a cuccait. Miután a szülei elmentek elmondhatatlanul esetlennek és magányosnak érezte magát. Egyedül leült az udvaron és cigarettára gyújtott. Összehúzta kardigánját. Hűvös, őszi szellő fújt át a vékony felsőn. De szívesebben viselte el ezt az apró kellemetlenséget, mint a szoba bénító ürességét. Telefonált. Olvasott. Valahogy nem találta a helyét. Az udvaron társaságok verődtek össze, régi ismerősök üdvözölték egymást, nevettek, ittak, zsongtak.

Mikor mér úgy egy fél órája ült egyedül és gyújtott egyik cigiről a másikra odasétált hozzá egy hosszú fekete hajú fiú, akinek arca leginkább egy versenyló ábrázatára emlékeztette.Ez azonban most nem zavarta. Még ennek a lóarcúnak is tudott örülni. Legalább van kihez szólni. Beszéltek néhány mondatot, aztán a fiú az egyik asztalhoz hívta egy nagyobb társaságba...

A bejegyzés trackback címe:

https://felhojaro.blog.hu/api/trackback/id/tr285538812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása