-Jó estét Ormai elvtárs. Miben segíthetek?-hangzott az öreg rekedtes hangja. Aztán néhány percig hallgatott. Az a néhány perc elviselhetetlenül hosszúnak tűnt a feszülten ülő Márti számára. Érezte, hogy beleizzadt a vastag gyapjúpulóverbe. Nem tudta, hogy fűtenek-e hétvégenként az épületben, ezért felkészült a hidegre. A hét folyamán elrejtett az épületben mindent, amire szüksége lehet a hétvége átvészeléséhez. Van mit ennie, van meleg ruhája, elemlámpája, kötele és egy rugós kése arra az esetre, ha valami balul sülne el. 

-Rendben Ormai elvtárs. Körbenézek az épületben aztán telefonálok.-mondta a kedves, öreg portás. Márti pánikba esett. Nem tudta mit tegyen most. A gondolatok őrülten cikáztak a fejében és tudta, hogy mindössze néhány perce maradt. Az erős cigaretta és alkoholszagból ítélve Jani bácsi először saját  "bűnének" bizonyítékait tünteti el és csak aztán indul el járőrözni. Nem is értette, hogy egy ilyen öreg, nehézkes járású ember hogyan kaphat ilyen munkát. Minden egyes alkalommal, mikor Jani bácsi nagy barna szemeibe nézett látta benne a fáradtságot. Nem azt a fajta fáradtságot, ami minden este az ágyba dönt minket és édes álmokkal felkészít a holnap erőfeszítéseire. Azt a fáradtságot, amit az élet hoz el. Belenyugvó, fásult, közönyös fáradtságot, amely lefedi a látóhatárt és kiszívja a világ ragyogó színeit. Sajnálta ezért, de közben riasztotta őt ez a fanyar csillogás. Saját jövőjét látta a szemekben. Saját elfáradását, ahogy a véget nem érő kutatás és harc kiszívja belőle az életet. 

Széklábak csikordultak a hajópadlón. Egy zseblámpa kattant és az ajtó előtt megjelent a járólapra reflektorfény-forma sárga kör. A nagy csöndben futásnak eredni reménytelen próbálkozás lett volna. Bár a bácsi már nehézkesen közlekedett, a telefontól még nem járt messze. Ha észreveszi, hogy valaki valóban az épületben van azonnal a telefonhoz érhet és pillanatok alatt gondoskodhat Márti életéről. Nem maradt hát más lehetőség, mint visszafojtott lélegzettel várni merre indul el.

A bejegyzés trackback címe:

https://felhojaro.blog.hu/api/trackback/id/tr765062724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása