sziporka. 2013.04.14. 22:36

Buszos...

Több,  mint egy órája ül a buszon. Kint már sötét van, csak néhányan utaznak. Egy ötvenes éveiben járó nő. Haja rövid, kopott barna. Morcosan, fáradtan ül. Néhány sorral hátrébb egy fiatal pár beszélget összebújva. Amennyire a busz engedte, elmerültek egymásban. Azzal a tipikus, hormonok irányította, kíváncsi vonzódással, ami fiatal, világmegváltó lelküknek szerelemnek tetszik. Elől a sofőr a recsegő rádiót hallgatja, és nyitott ablaknál cigarettázik. Egyikre gyújt a másik után. Láthatóan ideges. Hanna sokszor járt már ezen az útvonalon, legalábbis azt hitte. Ma este azonban olyan helyekre tért be a busz, amiket még soha életében nem látott. A sötétségből kis templomterek, toldozott-foldozott házikók, aprócska üzletek tűntek elő, majd vesztek bele a nagy, fekete, éjszaka mindent elnyelő, éhes szájába. Az idő lassan telt, hallgatta a párocska duruzsolását, a sofőr köhögését és a középkorú nő szipogását. A házakat lassan felváltották a szalagkorlát mögé szorított tölgyek, a földön még helyenként csillogott a hó. Egyre mélyebben jártak az erdőben, le is tértek az útról. Földúton haladtak tovább. A busznak 21.06 perckor kellett volna megérkeznie. Órájának kisebbik mutatója átugrott a kilencesre és abban a pillanatban a busz megállt. Hanna értetlenül nézett. Néhány másodperc múlva mindenki kíváncsian figyelt a sofőr felé.

Az első ajtó puffogva kivágódott, a sofőr kiszállt és cigarettára gyújtott. Hanna felállt, az ajtó felé indult. Az üveg túloldalán a sötétben a narancsszínű fénykör fel-felvillant.  A lány kopogtatni kezdett, hogy megkérdezze mikor indulnak tovább. A kint álló férfi felkapta fejét a kopogtatásra. Jéghideg tekintete áthatolt az éjszakán és belefúródott a 19 éves lány arcába. 

A bejegyzés trackback címe:

https://felhojaro.blog.hu/api/trackback/id/tr265222949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása