Fekete autó száguldott az éjszakában. Hátsó ülésén egy rémült, megbilincselt fiatal nővel. Vállig érő barna haját feltűzte, nagy zöld szeméből könnyek csorogtak végig kerek, kislányos arcán. Vastag fekete pulóverben kucorgott. Egészen összehúzta magát. Szeretett volna olyan apróra összegömbölyödni, hogy ne is lássák. Mikor elfogták meg sem próbált menekülni. Szelíden tűrt. Tudta, hogy a bilincs kattanására élete végéig emlékezni fog. Némán, könnyes szemmel beült az elfogója mellé. A férfi szigorú tekintete a távolba meredt az autó ablakán át. Nem szólt, de hallgatásában volt valami vádló, megrovó, Végtelennek tűnt az út. A házakat fák váltották fel, aztán ismét épületek rohantak el az éjszakában. A sofőr lelassított és megállt. A környéken szállingózott a hó és egy dísztelen, szögletes épület előtt álltak. Néhány ablak mögött égett a villany. A falak színét a sötétben nem lehetett látni, de a  képet Márti örökre megőrizte emlékezetében. Felvezették a lépcsőn és ajtót nyitottak neki. Tudta, hogy esélye sincs a szabadulásra, A járólapokon nedves nyomokat hagytak a cipők. Besétáltak egy apró kis szobába, ahol egy asztal állt két székkel.

-Tordai Márta?-kérdezte egy szőke, negyvenéves-forma férfi. Acélszürke szemében közöny ült. Szürke öltönyt viselt és egy mappát dobott az asztalra. Azon csupán egy szám szerepelt. 4265. 

-Igen.-felelte alig hallhatóan a talpig feketébe öltözött nő. Szemei kivörösödtek a sírásban, de összeszedte minden erejét és bátran állta az acélszemek csontig hatoló vizslatását. 

-Mi mindent tudunk. Az egyetlen hely, ahol válasz van a kérdésére, az ez az épület. Ebben az aktában szerepel minden adat Vitéz Tibor tartózkodási helyét illetően. A válasz egyetlen karnyújtásnyira van. 

A bejegyzés trackback címe:

https://felhojaro.blog.hu/api/trackback/id/tr145067576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása